Dobrodošli na webinarju!

Primeri, ki jih predstavljajo naši kolegi so lahko odlična iztočnica ali navdih za tiste, ki bi si želeli podpreti učenje učenca na način, da ga opolnomočimo. S tem tudi razbremenimo sebe - učitelja in starše, ki se učijo z učenci. Uvedba formativnega spremljanja znanja je nekaj, kar nam lahko pri tem pomaga. 

V tem webianju bomo spregovorili o orodjih in strategijah s katerimi lahko bolje izvajate formativno spremljanje ali spremljate učinek učenja. Saj veste, ocene so povratna informacija nam o našem poučevanju in učencem o njihovem znanju, pravi Hattie. Da bomo mi in učenci bolje vedeli, kje smo začeli in kolikšen napredek so naredili, vas vabim, da nam prisluhnete. 

Webinar je razdeljen na poglavja. V uvodu boste spoznali, zakaj je vredno spremljati učinek učenja učencev in vašega poučevanja. Prvo poglavje prikaže različne načine spremljanja učinka učenja in predstavlja orodje za spremljanje učinka. V drugem poglavju bomo učinek učenja povezali s formativnim spremljanjem. V tretjem poglavju boste spoznali SOLO taksonomijo in primer uporabe na razredni stopnji. Izkušnje deli z vami učiteljica Vesna Godler. Zadnje poglavje povezuje merjenje učinka z breznom učenja. Prisluhnete lahko tudi primerom udeležencev. 

Posnetke si lahko pogledate večkrat. Posnetek lahko zaustavite in si delček ponovno ogledate. Na webinar se lahko vrnete kadarkoli.

Ob koncu predstavitve vsakega predmeta boste našli tudi gradiva, ki so jih za vas pripravile predavateljice. Še posebej bodite pozorni na primere iz študijskega obiska v Angliji.  

Prosojnice in potrdilo o udeležbi se nahajajo v zadnjem poglavju. 

Ocena
0 0

Za zdaj ni komentarjev.

da boste prvi pustili komentar.