Študijski obiski

Vsako leto ponudimo učiteljem in ravnateljem priložnost za študijski obisk v Angliji, ki združuje ogled šol, s hospitacijami pri pouku, strokovno razpravo, vodenje in svetovanje trenerke učiteljev iz Anglije. Ta edinstvena izkušnja je namenjena vsem učiteljem, vzgojiteljem in profesorjem, ki si želijo pridobiti vpogled v tuje izobraževalne prakse in izmenjati ideje ter izkušnje s kolegi.

Študijski obisk vključuje:

1. Ogled šol: Med obiskom boste imeli priložnost obiskati vsaj dve različni šoli, kjer boste najmanj 4 ure hospitirali pri pouku ali izvajali učne sprehode. Spoznali boste različne pedagoške pristope, učne metode ter organizacijo izobraževanja v tujini, vključno s formativnim spremljanjem in vidnim učenjem. Navdihnite se z novimi idejami in praksami, ki jih boste lažje implementirali v svojemu okolju. V letu 2020 so udeleženci uspešno impelementirali učno pot, SOLO taksonomijo, v letu 2023 pa učne veščine in spretnosti.

2. Strokovna razprava udeležencev: Med obiskom se boste srečali z drugimi učitelji in profesorji, s katerimi boste imeli veliko časa in priložnosti za izmenjavo svojih izkušenj ter se pogovorili o aktualnih izzivih in trendih v izobraževanju. Skupna razprava vam bo omogočila boljše razumevanje različnih perspektiv ter pridobitev novih idej za izboljšanje svojega dela.

3. Svetovanje trenerke učiteljev iz Anglije: V okviru obiska vas bo obiskala izkušena svetovalka učiteljev iz Anglije, ki vam bo nudila dragocene nasvete, povratne informacije in strokovno usmerjanje glede na vaše specifične potrebe. 

Seveda ne bo zmanjkalo priložnosti za sproščeno in prijetno druženje ter povezovanje. 

Študijski obiski so organizirani za učitelje, ki že poznte Vidno učenje (Hattie) in uporabljate formativno pedagogiko. Obiski Potekajo v manjših skupinah (do 10 učiteljev). Pričakuje se osnovno znanje angleškega jezika, ker prevodi niso zagotovljeni. Obiski trajajo 3 - 5 dni. Organizator poskrbi za:

1. Vse potrebne informacije o letih in namestitvah.  Namestitev si udeleženci rezervirajo sami, tako da lahko prilagodijo svoje potrebe in želje glede nastanitve. Okvirna cena 500 €.

2. Pripravo strokovnega dela obiska: dogovori s šolami, urnik hospitacij in pogovorov s profesorji in učenci, priprave in refleksije s svetovalko, slovensko spremstvo. Tako bo vaša izkušnja bolj učinkovita in obogatena. Cena: 200 € na udeleženca.


Predvideni termini: 

  • Med 8. 11. 2023 in 11. 11. 2023 (2 dni hospitacij, 9.11. Primary School, 10.11. Secondary School). Ugodni leti iz bližnjih letališč (Trst, Brnik, Zagreb). Mesto obiska se nahaja 1 h vožnje iz Stansted letališča. Namestitev v hotelu mestu 250 - 400 € za 3 noči.
  • V jeseni 2024.


Za potovanje v Anglijo potrebujete potni list.

Število mest je omejeno na 12 udeležencev. Prednost imajo šole, ki sodelujejo z našim inštitutom in učitelji, ki so naredili začetni seminar.

V kolikor bi želeli prejeti informacijo o naslednjem obisku, nam posredujte podatke.