Hospitacije in vodenje ur

Naš program "Hospitacije in vodenje ur" je namenjen učiteljem, ki si želijo bogatiti svoje pedagoško znanje in razširiti obzorja z opazovanjem v živo. S kombinacijo hospitacij in vodenja ur boste dobili priložnost učiti se od izkušenih kolegov in trenerjev ter hkrati pridobiti koristne vpoglede za svoje poučevanje.

Kaj lahko pričakujete:

  1. Hospitacije: To je odlična priložnost za preizkušanje novih pristopov, ki ste jih spoznali med izobraževanji v okviru naših programov, ter za izboljšanje svojega poučevanja na podlagi povratnih informacij in refleksij drugih udeležencev. V okviru hospitacij boste lahko vodili ure ali obiskali različne učilnice in opazovali poučevanje drugih učiteljev ter učenje učencev. S tem boste pridobili neposreden vpogled v interakcijo učitelja z učenci in med učenci. Pri hospitacijah je poudarek na učinku učenja, ne na opazovanju učiteljevega nastopa. Hospitacije na vaši šoli lahko vodi izkušen strokovnjak, ki vam ob koncu ure ponudi kakovostno povratno informacijo. Skupaj z ostalimi udeleženci hospitacij izvedemo tudi refleksijo. Udeleženci najbolj cenijo, ko spoznajo, kaj so njihova močna področja in dobijo ideje za nadgradnjo in nadaljnji razvoj.

  2. Vodenje ur: Poleg hospitacij boste imeli priložnost tudi sami opazovati vodenje učne ure izkušenega strokovnjaka. To je odlična priložnost za učenje z opazovanjem. Izbirate lahko med vodenjem ure (matematike), vodenjem pogovora z učenci o učenju ali delavnico z učenci na področju odnosov in teorije izbire.

Prednosti programa:

  • Pridobite nove ideje in vpoglede za svoje poučevanje.
  • Razvijte svoje pedagoške veščine in se prilagodite raznolikosti učencev.
  • Izkoristite priložnost za izmenjavo izkušenj in dobite povratne informacije od kolegov.
  • Učenje v sproščenem in spodbudnem okolju, kjer so napake priložnost za učenje.

Program "Hospitacije in vodenje ur" je odlična priložnost za osebno in strokovno rast ter izboljšanje vašega poučevanja. Pridružite se nam na tem navdihujočem pedagoškem popotovanju, kjer boste postali še boljši učitelj in vzgojitelj ter prispevali k večjemu učinku učenja.